Med kardan i bandage

Onsdagen innebar för egen del ett besök på Centrallasarettets operationsavdelning. Ett mindre kirurgiskt ingrepp för att försöka få bort min kroniska värk i vänstra våfflan,en värk som även inneburit att fingrarna ideligen domnar bort,vilket i sin tur är jäkligt jobbigt. Man vaknar flera gånger varje natt och får ruska igång blodcirkulationen så att känseln kommer tillbaka. Det här åtgärdas - tydligen - ganska enkelt. Orsaken är att en nerv kommit i kläm under ett ledband i handleden. Som man åtgärdar med att göra ett snitt i handleden,dela på ledbandet och på så vis bereda plats för den trängda nerven. Och - vips,så är allt bra! Nää - inte riktigt. Nu väntar först och främst två veckor med ett jättebandage på handen,som i sin tur omöjliggör det mesta av aktiviteter. Återstår datan,TV:n och boken. That´s it. Och givetvis och tyvärr så måste gymmet vänta,vilket kräver att jag drar igång med rejäla promenader för att hålla formen...
*****************
Har ju också precis blivit av med en och en halv veckas ryggproblem och två veckors förkylning. Det är - mycket nu...
****************
Måste bara berömma personalen på lasarettet. Blev mottagen av glada,skämtsamma och pigga sköterskor. Fortsatte med själva operationsförfarandet,även där skratt och skoj genom hela ingreppet. Vi hade alldeles förbaskat roligt och jag lyckades få doktorn att brista ut i gapskratt mitt i alltihop. 
*****************
Det blev ju en litet udda vecka,där jag plötsligt blev uppringd av P4 Västmanland (radion alltså),som ville ha mig som studiogäst. Överraskad - absolut,men eftersom jag tycker om att prata (...har ni väl märkt),så nappade jag direkt. Och det kändes helt OK och kul - i alla fall från min sida av micken.
****************
Lundsbergsskolan fick alltså - stryka med....
****************
VLT har lyckats - igen! Häromdagen rapporterades om en förrymd pytonorm. Och man skulle rapportera till polisen om man lyckades "snoka" upp ormen i fråga! Så´n humor gillar jag!
***************
Ibland är fotboll riktigt roligt att följa. Såg just matchen mellan skotska Celtic och ryska Shakhtor (...tror jag det stavas?). Celtic förlorade första matchen med 0-2,vände och vann med 3-0 hemma! Makalös stämning och en riktigt bra fotbollsmatch! 
*******************
Ni vet kanske varför man sällan har snöproblem i Skottland? Cirka 5,5 miljoner invånare - dom flesta skottar...
*******************
Nu återstår bara två veckor till seriepremiären i Hockeyallsvenskan. Ser fram emot och längtar kopiöst. Träningsmatcher i hockey är ju ganska värdelösa. För att den här sporten ska ge något,så måste det gälla poäng hela tiden. En seriematch i hockey utklassar fotboll - alla dagar i alla veckor!
*******************
För övrigt förstår jag inte hur bollsparkarna kan tycka att det är manligt att ligga och vrida sig efter en spark på foten? Det fick man massor av i Korpen,men inte fan låg jag och vred mig för det? 
******************
En god vän till mig kunde inte riktigt hålla med om mitt musikval när jag var i radion. Hade ju plockat ut "Advertising space" med Robbie Williams. Det är en makalöst vacker låt,med en text (lyssna noga!) som verkligen berör! Älskar den låten.
 
 

Monday morning feels so bad...

Njaa,visserligen inledde den australiska gruppen "The Easybeats" sin hitlåt "Friday on my mind",med just den textraden,men - just nu känner jag som att "Monday morning feels quite good",så jag känner nog att min egen textrad är mer aktuell!
Jag har nämligen lyckats sova en hel natt utan hosta;mina ryggproblem känns försvunna och nu återstår bara en del "slem-hosta" (äckligt men på något vis skönt då det betyder att den är på väg bort).
**************
På söndagen vägrade jag att låta förkylningen ta över. Det blev en tur upp till Rocklunda Marknad,med det vanliga bling-blinget. Men ändå ganska "småputtrigt" på något vis. Det blev en burk hjortronsylt (herregud så gott!); det blev 15 par strumpor för 100 spänn;det blev (givetvis) en kartong med negerbollar (JO - så heter det!)
och det blev även en hamburgare som lunchintag. Så - jo,det funkade bra och på väg hem kände jag att förkylningen började förstå att den kommer att förlora matchen. Honungsvatten i massor;Fisherman´s Friend och Vicks Blå - det gör susen. Och givetvis en otroligt fin dag på marknadsplatsen!
**********
Alltså bara att blicka framåt. Nu stundar operation i min hand på onsdag (bara inte den släpande förkylningen sätter stopp). "Karpaltunnelsyndrom" - det låter ganska komplicerat,va? Men det lär bara ta en halvtimme med lokalbedövning. Hoppas sedan att båda mina händer ska vara fullt funktionella efter det.
************
Ishockeyn håller sig ganska lugn här i trakten. VIK tar en tripp upp till Umeå kommande week-end,så nästa match för min del blir seriepremiären i september.
************
Tack för att Premier League är i gång. DET - är riktig fotboll= världens bästa spelare i världens bästa liga. Hävdar jag bestämt. Såg för övrigt West Bromwich Albion med svenska mittbacken Jonas Olsson. Ingen direkt finlirare,om man säger så. Hörde förresten att man i klubbens souvenir-shop säljer en speciell ryggsäck,som man passande nog döpt till just - "Jonas Olsson"!!!

RYGGSÄCKEN?
***********************************
JONAS OLSSON?
**********************************
 

Eftersommar

Den senaste tiden har inneburit en smått sanslöst vacker sensommar,med sol och klarblå himmel hela dagarna. Men litet kyligare nätter,som en liten försmak av vad som komma skall. I dag har vi augusti 24 och exakt fyra futtiga månader kvar till - Julafton!
***************
Jag bara måste - även här - lyfta fram en notis från lördagens VLT. "En man i 65-årsåldern (förresten - hur kan man vara i just 65-årsåldern? Antingen är man 65 eller oxå 66 eller 64?) har polisanmält att han blivit av med sina löständer. Tänderna försvann någon gång i juli (!!) sedan mannen ätit frukost. Polisen har ännu inget spår efter de försvunna tänderna"! Hmmm - ibland är vardagen mycket roligare än fantasin...Tänderna försvann alltså "någon gång i juli?
****************
I dag har Bartolomeus namnsdag. Då kommer jag osökt att tänka på "Bartolomei-natten",den 24/8 1572. Då inräffade en stor massaker på protestanter i Paris,i samband med bröllopet mellan Henrik av Navarra och Margareta av Valois. Med början natten till den 24:e och fram till den 29:e augusti,lär cirka 3000 ha mist sina liv bara i Paris och totalt räknar man med cirka 10.000. Vattnet i floden Seine lär ha varit rött av blod...
******************
Mindre än tre veckor kvar till seriepremiären i hockey! Lääängtar!
******************
Just nu alldeles förbannat förkyld och jag har nästan glömt hur det kändes att få sova en hel natt? Hostar så det razzlar i hela kroppen. Jag har klarat mig i ett par år nu,men så var det klippt. Jag är paniskt rädd för att bli förkyld och börja hosta,eftersom just min hosta brukar kunna hålla i sig i veckor. Ingenting hjälper. Tror att det är någon kvarleva av den astma jag hade i väldigt unga år. Enligt pappa så skickades jag t.o.m. upp till Åres sjuksanatorium för behandling. Astman försvann med åren,men hostan är en "liten" kvarleva. Traditionell hostmedicin från Apoteket är - enligt läkare - totalt kass. Honungsvatten hjälper precis lika mycket. Eller litet. "Prova whisky",fick jag som råd av någon. "Går hostan över då?". "Nää,men det är fan så mycket roligare att vara förkyld i alla fall"...
*****************
Och "Super-Tommy" Körberg har tydligen fått så dålig ekonomi,att han nu måste medverka i reklamfilmer i TV för " Bahuhaus". Jojo - det går utför även för fint folk.
****************
 

Gott (?) och blandat

Jag har många svagheter. En av dem heter "räksallad". Och då menar jag inte den där man kan göra själv,med skalade räkor och litet grönsallad och ägg och annat gott. Missförstå mig inte - den är också riktigt god,men vad jag syftar på är "Räksallad",alltså den man exempelvis har till grillad korv eller hamburgare. Gott. Men det kvittar vilken fabrikör som framställer varan,alltså vilket märke det står på burken: nog fan innehåller "räksalladen" bland annat morötter,rödbetor,gulbetor och annat skit! Vill jag ha rödbetor så köper jag rödbetor - vill jag ha räksallad så söker jag: räksallad. Hur jäkla svårt kan det vara att förstå? Jag har hittills inte hittat någon sort som innehåller just bara "räksallad" och inte en massa tillsatta,tärnade rotsaker. Den räksallad som jag avser finns helt enkelt inte. Det här är ett stort problem och en gigantisk brist i livsmedelstillverkningen,som ingen verkar ta på allvar? Som representant för det svenska folket som älskar räksallad så ställer jag nu kravet: Giv äkta räksallad åt svenskarna!
**************************************
För cirka ett år sedan hade jag nöjet att medverka i P4 Västmanland,som s.k. "västmanland-korrespondent". Där fick jag bl.a. frågan: "Vad gör du som pensionär på dagarna"? Och mitt svar blev: "Bl.a. så kör jag svart-taxi"! Det blev kan man säga,en viss förvirring och uppståndelse,tills jag slutligen förklarade att jag brukar ställa upp och skjutsa mina barnbarn till skola och andra aktiviteter. Det här är något som jag verkligen tycker är roligt,då jag får chansen att åtminstone för en stund få vara ensam med någon av Anna och Erik. Få tillfälle att prata litet om vad som händer i deras värld och - tjaa,litet av varje. Det ger mig mycket. I dag har "svart-taxin" gått på högvarv. Inledde med att skjutsa svärmor till ögonkliniken. Hämtade Erik och åkte runt och letade målvaktshandskar. Skjutsade hem Anna från skolan och skjutsade senare Anna till bilskolan. Det är bråda dagar när man är panschis - jag har sagt det förr. Ser fram emot att få hem Ingrid på heltid - som avlastare...
******************************
Har precis hunnit med att läsa ut en alldeles fantastiskt bra bok av Stephen King: "Joyland". Finns tyvärr bara på engelska än så länge,men om du tror dig klara av det,så måste du bara läsa den. Stephen King brukar ju kallas för "Skräckens mästare". Den här boken handlar visserligen till stora delar om en mördare och ett antal otäcka mord,men är samtidigt en varm och kärleksfull historia,som t.o.m. framkallar tårar hos läsaren. Mycket välskriven och - ja,läsvärd med stort "L".
*******************
Blir litet stolt då jag hör att förre VIK-spelaren Sebastian Meijer gett namnet "Bosse" åt sin lille son. Samtidigt som canadensiske Matt Fornataro (VIK-center i fjol) har döpt sin förstfödde till "Bo"! Det verkar som om man har satt vissa avtryck bland hockeyspelare,eller hur ska man tolka det här?
*******************
Den gångna veckan har inneburit i stort sett "0" i mitt fysiska aktivitetsfält. Åkte på en sträckning i ryggen på gymmet förra torsdagen,och det har bara blivit värre. Jag har sedan många år,en ganska klen rygg,beroende på hårt kroppsarbete i mina bättre dagar. Det här sätter numera sina spår och tätt som oftast så säger det "klick" i ryggen,och sedan är jag uträknad. Inga som helst värktabletter hjälper,utan det blir intensiv behandling med värmedyna och vila från allt fysiskt. Jäkligt frustrerande,då jag precis kommit igång rejält med min träning. Skit oxå...
********************
 

Dags för kursverksamhet`?

När hösten å sakteliga närmar sig,så dyker också alla erbjudanden om diverse kursaktiviteter upp. ABF och andra organisationer formligen dränker oss i div. spännande projekt. Jag snubblade över en riktig pärla som jag råkade hitta i Västerås Tidning. Sug på den här:
Va? Låter ju sjukt roligt! I stället för att stå och yla gamla Taube-visor eller "ovan där",så har man nu chansen att hoppa på en kör-verksamhet,där man får sjunga Elvis, Bill Haley och Rolling Stones! Alltså - utvecklingen och kvaliteten på erbjudanden har verkligen avancerat! 
********************
Men ÄNNU mer intressant var ju erbjudandet om ytterligare en kurs: "Att överleva en zombie-attack"!!! Det är ju verkligen högaktuellt och ytterst väsentligt i dessa tider (man har ju sett på film...) att man lär sig hantera dessa gräsliga saker! För vem vet när det bankar på dörren och det står sken-död person där med dreglande käftar och hungrar efter mitt välhängda kött? Jag tror nog att det här är en av höstens viktigare kurser och jag överväger start att gå med. Och ni som tror jag skämtar? Kolla själva på ABF:s kursprogram! Det här är sant!
(Se upp när det ringer på din dörr! Zombies - eller ännu värre,Jehovas Vittnen? Det kan vara vem eller vad som helst. Enligt Västerås Tidning så avslöjar kursledaren redan nu det viktigaste när det gäller att överleva en zombie-attack: "Håll alltid ihop och - sikta mot huvudet". (låter inte det som ett bra tips för en målsugen hockeyforward och hans kedjekompisar: "Håll ihop och sikta mot huvudet")
******************
Fotbollsframgångar i Västerås är nu lika sällsynta som att hitta en glassbar i Sahara-öknen. ALLA västeråslag är på dekis och det rejält. Jag har sagt det förut och påstår igen: "Västerås+fotboll=osant". 
******************
Jag råkade snubbla in på TV-programmet "Doobi-doo" i fredags (heter det så,förresten?). En av deltagarna hette Caroline af Ugglas. Och jävlar vad jag gillar henne! Hon är så udda så det skär sig och just därför går hon hem hos mig - alla dagar! Gillar nämligen personer som sticker ut och har "det". Dock gör jag ett undantag för en annan deltagare i samma program: Jonas Gardell. Visst,han sticker ut - men på fel sätt. Jag är snubblande nära ett psyk-bryt när Gardell dyker upp i rutan. Han måste för tusan lida av alla tänkbara bokstavskombinationer? Inte bara ADHD utan hela jädra alfabetet....
******************
Ett av det mest positiva med hösten är att man nu kan börja köpa svenska äpplen! Alltså äpplen som smakar äpplen! Herregud vad jag längtar efter "Åkerö". 
******************
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Freeedag - helg igen!

Och - nää,jag har INTE helg varje dag och jag har INTE ständig semester! Jag är panschis (i snart fyra år nu!),men lever precis som Fantomen - alltså,jag går ut på gatorna som en vanlig man då och då. 
 
Visste ni för resten - apropå just Fantomen - att det i hela mitt liv har varit en stor favorit? Var t.o.m. medlem i den allra första Fantomenklubben och var väldigt stolt över min dödskalle-ring. Från 1967 och i nästan 40 år var jag prenumerant och hade en betydande samling av udda album med "Fantis". Till sist blev det dessvärre så att brist på utrymme fick fälla domen: "Det här funkar inte längre". Med sorg i hjärtat bröt jag med den trikåklädde och sålde bort rubbet. Jag gjorde slut rejält och har sedan dess inte köpt - eller ens läst! - ett enda nummer av tidningen. Ibland tar kärlek slut,sägs det...
*****************
Men annars är det ju så att trots att man är panschis så måste man bara ha någon form av rutiner och ramar även i vardagen. Har man haft och levt med sådana sedan man var 7,så går det inte bara att släppa. Jag går upp tidigt varje morgon; tar en långpromenad - om jag inte drar till gymmet (fyra gånger/vecka) - läser tidningen och äter frukost. Och så har jag ju jobbet med hockeyn. Som upptar en stor del av varje dag på olika sätt. Jag bloggar,twittrar,face-bookar och jobbar med statistik och olika vägar att förbättra min service som ansvarig för press- och mediafolk under VIK:s hemmamatcher. Så - dagarna går vidare. Ganska snabbt t.o.m. Och fr.o.m. julen 2013 blir vi ju två hemmavarande i familjen. Då går nämligen min älskade hustru i (förtids)pension och det ska bli härligt att få vara tillsammans ständigt på vår alldeles egna tid.
**
Måste unnar er en bild från barndomen. Ja,även jag har varit en liten pojke. Här tillsammans med brorsan Kalle och lillasyster Carina!
****************
 
Läser tidningen,ja. Det har jag gjort varje vardag sedan slutet av 50-talet. Jag har vant mig vid min "vän",VLT. Att inleda varje dag med att noga läsa lokaltidningen är och har varit en viktig del av min vardag. Men nu börjar jag se slutet även på den relationen. VLT 2013 är knappt ens en blek skugga av den varit och numera är den faktiskt INTE ens läsvärd! Vi betalar 2.600 per år i prenumeration och det är tyvärr inte försvarbart längre. Det blir nog bara året ut - sedan funderar vi(efter tips från sonen) på en surfplatta i stället. Det gäller att hänga med i utvecklingen så gott ens gamla hjärna orkar och kan. Bara att konstatera att papperstidningen har gjort sitt. Så - nej,VLT,jag kan inte se det som försvarbart att betala den summan för dagens bleka kopia. Eftersom jag är kopiöst sportintresserad så ser jag med stor sorg hur tidningens sportsidor har säckat ihop och numera till största delen består av material som man "lånar" in från diverse webb-sajter eller TT. Det är jag inte road av att läsa. Så - thank you and good-bye VLT! Tack för det som en gång var. 

Hur blev det VIK?

Har jag berättat om hur jag hamnade i VIK:s organisation? Jag tror det,men jag gillar att tjata så jag tar det en gång till. Året var 1977,på våren,och VIK var rejält på dekis. Ett tag var faran stor för en nedflyttning till div.1. Spelet "sög" kraftigt;allting var bara ruiner och spelmässigt funkade ingenting. Som trogen VIK-aren var jag smått desperat och började skriva insändare i VLT. Där jag kritiserade - kraftigt - och kom med förslag på förändringar och förbättringar. Som jag alltid har gjort så skrev jag under varje inlägg med mitt namn,men dåvarande sportchefen på VLT,Ingemar Helgoson,tyckte det hela skulle bli litet mera dramatiskt,så - utan min vetskap - ändrade han underskriften på alla inläggen till "B.W.". Till saken hör att VIK just då hade en back som hette Bo Wahlberg,kallad "Valpen". Han fick massor med skit! Från lagkompisar givetvis,men även från andra. Alla utgick från att det var den "B.W." som skrivit inläggen! 
 
Så småningom uppdagades dock sanningen och jag fick ett telefonsamtal från Börje Andersson i VIK:s styrelse. Dom ville träffa mig! Jag blev skiträdd och min första tanke var "nu blir jag portad från Rocklunda". Men hur det nu var så samlade jag ihop mina prylar,mitt material,min statistik och allt och tog mig på darrande ben till VIK:s kansli på Apalby. Där Börje A mötte upp och berättade att man inom VIK:s styrelse imponerats av mina tankar och förslag och att man nu ville knyta mig till klubben i en mera riktig och konstruktiv form! Jag blev överlycklig,men samtidigt betänksam. Vad hade jag att tillföra egentligen? Tydligen ansåg man att det var en del,för man framhärdade bestämt att jag var en man för dom. 
***************
Några dagar senare var det dags för nästa möte. Nu skulle jag presenteras för spelarna - i omklädningsrummet. Och nu var jag RIKTIGT nervös! Hur skulle dom uppfatta den här gnällspiken? Den första jag träffade var lagkaptenen Leif Andersson (en av mina stora favoriter både före och efter mötet...). Leffe mötte mig med ett brett leende och ett "Så du är Bosse? Välkommen i klubben. Kul att ha med folk som KAN hockey!". Gissa om jag blev glad och lättad. 
Det här var truppen under mitt debutår:
Bo"Valpen"Wahlberg i röd träningsoverall till höger,f.ö. en supertrevlig kille (må han vila i frid).
*********************
Bara ett år senare valdes jag in i styrelsen och sedan har det rullat på. Jag har varit värvningsansvarig,talangscout,presschef,sekreterare - ja,you name it; jag har nog gjort det mesta! Nu skriver vi 2013 och jag går in på mitt 36:e år som aktiv i föreningen! Och ja - det är minst lika roligt i dag som det var då!

Back to the 60s

Jag har ju lovat/hotat att berätta om min tid på Öbergs Färghandel i Västerås. Så - OK då. Det var 1961 som jag fick anställning på Öbergs lager. Mitt första "riktiga" jobb. Jag hade då jobbat som typ "allt-i-allo" på Hakonbolaget (=ICA) ett halvår,men här fick jag mitt första fasta jobb. Öbergs Färghandel låg på Stora Gatan 31,mitt emot där Apoteket Stora Gatan ligger i dag. Hela det gamla "Öbergs-kvarteret" är numera rivet och ett minne blott,men man hade färghandeln i en vanlig butik ut mot gatan,och gick man igenom en liten portal så kom man in på innergården. Där fanns Öbergs Yrkesbutik,en specialbutik för yrkesfolk som målare och liknande. Jag fick jobb på lagret,som lagerbiträde och hela Öbergs-huset var stort. Fyra våningar inkl. källare och en läskigt otäck vind (jag var vansinnigt mörkrädd på den här tiden). Ute på gården förvarades bl.a. kemskt ren bensin,rödsprit,blåsprit,karburatorsprit och annat otäckt som saltsyra,svavelsyra och salpetersyra i stora plåtfat och glasdamejeanner. Glömmer aldrig när jag råkade hälla ut en halvliter svavelsyra över händerna! Jävlar så rädd jag blev. Det gick inte att tvätta bort med vanligt vatten och tvättpasta,så i ren desperation rev jag av mig arbetskläderna och gnuggade bort eländet. På eftermiddagen återstod bara stora hål av mina kläder - men händerna klarade sig....
*************
En annan "could-have-been-scary"-incident inträffade när min kompis Svenne råkade tappa en flaska linolja i golvet. Den gick förstås i tusen bitar och för att kunna torka upp oljan så hällde Svenne ut sågspån,för att suga upp smörjan och sedan soppa. Det gick perfekt. Därefter slängde han spånen ibland sopporna,ute i sopphuset på gården. Vad han inte visste var att linolja och sågsån är extremt farligt. Den röran kan börja brinna av sig självt. Det gjorde den här högen också - på natten. När vi kom till jobbet var sopprummet en askhög och brandkåren höll på med eftersläckningsarbetet! Alltså - hela kvarteret (det var mestadels trähus) kunde lätt ha brunnit ner!
****************
Men tiden på Öbergs var riktigt rolig. Vi var tre killar,jag,Svenne och Bernt,som var ganska vilda. Vi brydde oss väl inte så mycket och hade inte lärt oss att ta livet på allvar. Vi busade runt och småjävlades mest hela tiden,till lagerchefens stora förtvivlan. Han rådde aldrig på oss,stackarn,och fick till och med ett nervsammanbrott! Jodå,jag var delaktig i det....
****************
Återkommer till vinden,högst upp i huset. När vi gick hem på kvällen,så skulle man släcka och stänga igen en stor plåtdörr (=s.k. branddörr) på vinden. Det var mörkt däruppe och jag var rent ut sagt skiträdd varje gång. Speciellet som jag blev informerad om att förre ägaren hade hängt sig där uppe för ett antal år sedan! Jag var helt övertygad om att han skulle hänga där i mörkret,så jag sprang igenom vinden och - blundade! Hade faktiskt mardrömmar långt in i vuxen ålder!
******************
Jag tjänade 75 kr i veckan. Lönen fick man i cash i ett litet genomskinligt kuvert och eftersom jag bodde hemma hos mamma och pappa,så fick jag betala 25 kr i veckan hemma! Resten gick åt till nöjen. Och dom var billiga i Västerås under 60-talets första hälft. Så tro det eller ej - det räckte till!
******************
Man lyckades t.o.m. spara ihop till utlandssemester! Fantastiskt nog. Två veckor på Mallorca med helpension och flyg kostade cirka 700 spänn!
På utlandssemester! Välklädd...
*****************
 

Zleepy zunday

Lördagen var riktigt trevlig och skön - söndagen enbart: skön. Vi inledde med en power-walk på 7 km,fortsatte med att hjälpa svärmor reda ut hennes trassliga sladdhärvor,men sen: luuugnt. Chillar litet och kollar halvslött på VM i fri idrott.
****************
Konstaterar att världens fulaste sport måste vara "Gång för herrar". Fy för satan så oestetiskt! Kan ingen förbjuda eländet?
****************
Världens svåraste sport? Måste vara stavhopp. Fylld av beundran för utövarna.
****************
***************
Lördagen var ju extra rolig med ishockeypremiär i Märsta. Hade nöjet att hamna bredvid Kendall McArdles trevliga fru på läktaren. Pigg och kul tjej. Vi pratade om ditt och datt och hon berättade att hon var väldigt förtjust i Västerås. -Har precis skaffat en cykel och staden är ju fylld med fina cykelvägar,konstaterade hon. Samt att hon och maken blivit extremt väl mottagna.
***************
Jag börjar få svår London-abstinens nu. Vete fasen hur det ska sluta. Har ännu inte kommit till skott om lämpligt resdatum.
***************
Har också börjat kolla på intressanta och möjliga hockeyresor i höst. Det står mellan Sundsvall (=Timrå),Malmö och Ängelholm (=Rögle). Ett av dessa ska vi välja - helt klart.
***************
Håller på och samlar mig för ett längre inlägg om min tid som anställd på Öbergs Färghandel i Västerås. Det kommer - snart...
***************
Det känns nu som att den här riktiga sommaren är - över. Sure - det kommer sol och varma,sköna dagar,men let´s face it: det är just nu 11 augusti. Det blir inte bättre än så här...
****************
 

Blött

Plötsligt kom regnet - och inte var det litet heller! Utlovade 30-40 mm ser ut att kunna stämma bra. Det läbbiga är väl att i vårt klimat så brukar vädret hålla i sig = Sol,hett och länge. Regn,blött och länge.
Usch ja - men,regn behövs nog just nu...
*******************
Annars då? Tjaa.rubrikerna i de lokala medierna i Västerås handlar mest om allt negativt runt VSK fotboll. Precis när man tror att "det kan inte bli värre" så blir det  just - värre. När det gäller VSK fotboll finns uppenbarligen inget positivt alls och mina flash-backs går tillbaka till 90-talet och VIK:s hockey. Samma situation. Varje gång man öppnade tidningen,så var det nya svarta rubriker - nytt elände och mera elände. Vi minns alla hur det slutade. Nu är det VSK det gäller. Hur länge dröjer det innan det slutliga raset kommer? Och nej - jag är absolut inte skadeglad,tvärtom. Jag tycker det är oerhört tragiskt att man låtit det gå så här långt. Precis som i VIK under 90-talet så måste svaret bli: inkompetens!
*******************
I dag har jag för omväxlings skull tillbringat en dag utan någon som helst fysisk aktivitet. Ja.det vill säga en promead på futtiga 2 km räknar jag inte. Nää,i dag har det fått bli vila och ladda. Fredag morgon kl 07.00 äntrar jag träningslokalen igen för ett indoor-walkingpass. 
*******************
Sedan några år tillbaka har jag en förmån som inte många har. Jag får månadsvis tillfälle att träffa och informeras av VIK:s klubbchef Anders Eklund. Som helt vidöppet informerar mig om precis allt som pågår inom föreningen. Sportsligt,ekonomiskt,plus och minus - ja,allt. Ett stort förtroende som jag givetvis förvaltar med 100 % diskretion. En förmån jag har och som får mig att känna mig - speciell. I alla fall när det gäller vad som sker inom VIK:s hockey. Väldigt roligt.
********************
Hörde för övrigt att VIK:s nye canadensare Kendall McArdle,tackade och hyllade VIK för ett ovanligt proffsigt sätt att ta hand om sina "importer". McArdle (=Big Mac!) berättade att han aldrig någonsin blivit så bra mottagen i en ny klubb någonstans! Ett bra betyg för VIK!
*******************
(ursäkta,nu blev det ju hockey i alla fall...)
*******************
Och litet till: på lördag drar vi till Märsta för att se VIK begå matchpremiär mot AIK!
*********************
Och så blev det plötsligt en brandkårsutryckning mitt i värsta ösregnet. Ett förtvivlat SMS från sondottern: "Kan du hämta mig vid gymmet? Mitt paraply har gått sönder...". Och vad gör man då som farfar? Precis det som inte pappa gör! Alltså - åker och hämtar...Hej då!

Slut på luft?

Man kan ju undra,för - jäklar vad gott om bra luft det inte är! Kvavt,fuktigt,kvalmigt och riktigt jobbigt att andas. Varje ansträngning resulterar i floder av svett och - visst ja,det är ju sommar...
************
Vi - både hustrun och jag - har blivit smått förälskade i indoor-walking. Ni vet den där träningsformen där man typ cyklar utan sitta på en cykel. Eller - helt enkelt står och trampar i 45 minuter med väldigt skiftande tempo. Det är alldeles vansinnigt roligt! ??? Njaa,nu kanske jag tog i,men jag lovar att du svettas. Speciellt nu med den luft som är tillgänglig. I går gjorde vi dock en miss. Den här träningsformen finns i olika variabler: bas,medel och intervall. Vi har kört medel hela tiden. Passar oss perfekt. Man blir enormt trött och svettig,men det är en skön trötthet. I går bokade vi ett medelpass,men när vi väl började förklarade ledaren att "Välkomna till intervall-passet"! Snopet,man hade ändrat i sista stund och där stod vi. Det gick ju inte att backa ur,så det blev till att hänga på. Jobbigt är bara förnamnet. Helt slut efteråt och bara att konstatera - never more!
***************
Men fredag morgon 07.00 (!!!!) står jag där och trampar tillsammans med sondottern. Som var fräck nog att boka in ett pass - igen - och litet försynt påpekar att "jag kan åka med dig...". Ingen chans att backa ur där heller,alltså. Ibland är livet hårt.
****************
Fattar inte hur alla orkar se så jäkla glada ut?
***************
Att vi närmar oss en annan årstid märks numera väldigt väl på kvällarna. Som hastigt och mindre lustigt har blivit allt mörkare. Och fort har det gått. De ljusa,ljuva,ljumma sommarkvällarna är nu bara ett minne. Även om det återstår sköna kvällar,så - dom där ljusa,är tyvärr förbi.
***************
I dag ringde jag upp en gammal ungdomskompis,numera bosatt i Falun. Vi pratade länge och mycket och han överraskade mig verkligen när han berättade att "Vet du att jag har kvar din gamla rullbandspelare och alla banden som du spelade in på 60-talet! Komplett med maskinskrivna listor över varenda låt!" Det hade jag aldrig trott! Jag kontrade med att "Jag har precis gått igenom och redigerat alla mina gamla foton från 60-talet. Ligger numera digitalt i min PC". Vi enades omgående om att vi åker till Falun om någon vecka. Jag tar med mig min PC med alla foton,Lasse dammar av rullbandspelaren och sedan ska vi ha en jäkla rolig samvaro! Kan knappast bärga mig.
**************
Så här ofördärvad såg man ut 1966,vid ett besök på Rhodos. Här inspekteras tequila-kaktusen - väldigt försiktigt kan jag tillägga. På 60-talet hade man inte shorts på sig till vardags - inte ens i medelhavshettan. Nänä - Det var långbyxor och täta dojor som gällde. Bar överkropp? Never....
*****************
 

Hösten närmar sig

Man kan tycka vad man vill om det,men - sommaren går in i "sista perioden",kvällarna har redan blivit betydligt mörkare än för bara en vecka sedan och nu,där borta - skymtar hösten. Så här långt gånget av den ljusare årstiden så är jag villig att ändra mitt tidigare omdöme: helhetsintrycket blir att vi har haft en bra sommar. Jag vet - den är absolut inte över ännu (alltså,inte om almanackan får bestämma),men för min del är det bokslut nu. Hockeyn har dragit igång på allvar (tog den någonsin slut?) och det surrar massor av tankar  huvudet om kommande höstliga aktiviteter. Det gäller att ha en del bollar i luften,något att se fram emot och hos mig surrar det ständigt. Det väntar massor av hockeymatcher,någon eller några bortamatcher tänker vi besöka i samband med någon extra-ledig dag;resa till London finns bland planerna;konsert med miss Li är inbokad och - så en del smått hemliga saker oxå. Så nog finns det saker att se fram emot.
Och visst ja - det är även dags för en mindre rolig historia. Jag kommer att genomgå en operation i min vänstra hand,s.k. "karpaltunnelsyndrom",väntar bara på besked om datum. Opererade ju min högra hand för tre år sedan och nu är den vänstra våfflan körd. Blir dock skönt att få det åtgärdat. Jobbigt med ständig värk...
******************
Apropå hockey (kan inte låta bli). Såg en annons om den här coola t-shirten:
************
Och jag har väldigt svårt just nu att släppa hockeyn. Den surrar hela tiden i mitt huvud,nu så här "inför" allt. Hittade den här fantastiska bilden på Hammarbys lagkapten,sedan laget vunnit SM-guld i hockey 1952. På den tiden kunde man konsten att fira:
************
Som jag nämnt på tidigare plats: jag älskar att läsa. Speciellt nu när hösten nalkas så gäller det verkligen att fylla bokförrådet. För jag läser - mycket. Problemet är bara att jag fastnat på en trio författare  - Dean Koontz,Stephen King och David Baldacci. Jag försökte mig på en Håkan Nesser men fattade ingenting! En av dom absolut sämsta jag läst! Men eftersom jag också är grymt intresserad av det verkliga livet i 1800-talets USA,så har jag direkt från US inhandlat ganska många böcker om gamla västernhjältar som Davy Crockett,Wyatt Earp och Wild Bill Hickock bland andra. Intressant att läsa om hur dom verkligen var och hur livet var där borta och då. Jag har alltid varit fascinerad av "Slaget om Alamo" och har funnit mängder av litteratur om just den händelsen. Oerhört intressant - tycker jag. Så nu raggar jag vidare i bokflororna "over there" - billigare priser och större utbud. Kanon!
*************
 
 

Varmt - men hockeyn svalkade skönt

Ännu en dag i en smått enastående värme/hetta. De här senaste dagarna har varit varma och sköna men - dom suger musten ur oss - rejält. Man känner sig ganska slak på kvällen. Och nog pustar man och stånkar litet till mans va?
******************
I dag svalkades man dock rejält i Rocklundahallen (ABB Arena ligger bara SÅ fel i munnen...) vid VIK:s årligen återkommande is-show. Där alla nyförvärven presenteras i intervjuform på scenen (av mig,men blyg som jag är så kommenterar jag inte det vidare...) och sedan drar showen igång på isen. Avslutat med en intern match mellan de nya och de gamla. Alldeles förbannat roligt!
Jag har ju vid flera tillfällen förklarat att hockeyinslagen på just den här mera privata "Bosse W-sidan",kommer att vara få. Men i dag kan jag inte undvika det. Det är ju så sanslöst roligt med hockey! Och att få äran att intervjua alla nya - på både engelska och svenska - gör mig väldigt stolt och glad. 
****************
Det är fantastiskt roligt att komma upp till Rockis igen och få träffa spelare,ledare och gamla hockeyansikten som dyker upp nu  när säsongen börjar. Hockey är inte bara - hockey i sig,utan så mycket mer i form av samvaro och träffar med gamla,glada,roliga och oerhört trevliga människor. Det här hela paketet berikar mig sååå mycket och får mig att både leva och växa som människa. Jag vill ju göra allt jag kan för att kunna förmedla mina enkla kunskaper och bara bidra med att försöka vara - trevlig...
***************
Men det roligaste med helgen - ja,det slår faktiskt hockeyn - var ändå att få en riktigt lång samvaro med barnbarnen Erik och Anna. Som vi hade lyckan och glädjen att få som nattgäster! Det ger så oändligt mycket när man får förmånen att vara med sina barnbarn! Tack snälla Anna och Erik för att ni vill vara med oss!

The heat is on

...kan man verkligen säga i dag,lördag eftermiddag,då temperaturen ligger på mer än 30 grader! Årets varmaste dag så här långt och jo -  det är nog aningen för varmt nu. I alla fall för mig. Just nu mitt uppe i en ganska innehållsrik helg. Som började lördag morgon med att jag skjutsade Anna till busstationen,hämtade upp Erik och for hem en stund. Lunch och sedan skjutsades Erik iväg till street-hockeyn och vi besökte kyrkogården. Nu är det snart dags för att hämta Anna vid bussen och sedan ut på Ängsö för bad och grillning.
*************
Och i morgon är det hockey - äntligen. Har just fixat mitt manus inför alla intervjuer - där mer än hälften blir på engelska. Litet pirrigt känns det men väldigt roligt.
*************
Det där med att stå på en scen: visste ni att jag har ett förflutet som sångare? Jodå - det som började som ett litet skämt med att jag och kompisen Anders skulle spela på hustruns födelsedag,utvecklades så småningom till ett party/dansband! Eftersom vi var tre stycken i bandet,så blev namnet vitsigt nog: "Drei Martinis" och litet senare "Stig-Helmers". Jag var ledsångare och showman (hmmm...).
Bilden från inspelningsstudion! Vi spelade t.o.m. in en CD här! Och uppträdde på ganska många tillställningar i bl.a. Örebro,Köping,Hallstahammar och Västerås med omnejd. Största publiken hade vi i Hallstahammar,där cirka 700 personer upplevde oss! Det var en vansinnig men riktigt rolig tid. Själv hoppade jag av musiken 1996,då jag kände att tiden inte riktigt räckte till för mitt engagemang inom hockeyn OCH musiken. Men det var med stor saknad. Bandet "Stig-Helmers" ångade på,spelade in flera CD:n och toppade till och med "Dansbandstoppen"! Så det var ett riktigt seriöst projekt som startade i Barkarö Bygdegård i november 1990!
***************
Senare skrev jag själv texten till VIK-låten "Gul-svaaart",där Thomas Thörnholm gjort musiken och låten "Kom hem". Jag ändrade texten på en pub i London,en glad eftermiddag med mååånga Guinness,ringde hem till Thomas och bad om hans utlåtande. Det blev ett klart OK och vi spelade in låten tillsammans med ett gäng av VIK-spelarna.Bland andra Patrik Juhlin,Marcus Söderkvist och Jimmie Lindström.
***************
Så mitt liv har inte enbart varit fokuserat på hockey (men nästan...)....

Värmen biter tag,men...*Er

Sure,det är jäkligt varmt (=hett) just nu. Men - i morse var det futtiga 12 grader och den där augusti-fukten som vi kommer ihåg,var plötsligt här. Nu gäller det verkligen att utnyttja varje chans till sol,värme och andra utomhusaktiviteter. Passa för bövelen på att njuta!
****************
Jag försöker oxå njuta,men den här veckan har varit grym. Jag klarade av att uppfylla mitt mål - med råge. Det blev indoor-walking tisdag,gymmet onsdag,gymmet torsdag - golfbanan torsdag - power-walk torsdag och indoor-walking fredag! Nu jävlar är jag trött! Men som sagt - det är det ofrånkomliga "straffet" efter sommarens njutningar.
****************
Jag är absolut ingen träningsnarkoman eller besatt av att gräna. Men jag njuter av att köra slut på mig. Ett "nöje" som under flera år har förnekats mig. Allt sedan min knäoperation för sex år sedan. Då sa läkaren definitivt stopp för fortsatt löpning. Det beskedet tog hårt. Visste inte hur eller vad jag skulle träna,hatar att simma,cykla eller åka skidor (med eller utan rull). Upptäckte dock att det funkade med power-walking. För snart ett år sedan var det dags för en ny höftled. Outhärdliga smärtor tvingade till sist fram det och nu är det ännu mer definitivt med löp-stopp. 
****************
Dock funkar power-walking utmärkt och nu har jag upptäckt indoor-walking! Fantastiskt! Det till och med tillåter att jag kör mig totalt slut efter varje pass och har nu genom denna träningsform byggt upp en riktigt stabil kondis! Ni som av någon anledning INTE provat ännu - gör det! Det är roligt,jobbigt (förbannat jobbigt!) men ger så oändligt mycket. Och jag som älskar att tömma kroppen,kan nu äntligen göra det igen! Två pass i veckan blir det i fortsättningen!
***************
Nu något helt annat - i tisdags fick den amerikanske armésoldaten Bradley Manning sin dom,sedan han läckt hemliga uppgifter via Wikileaks. Han fick 100 års fängelse men slapp livstid? Hmmm? Alltså ibland fattar jag inget av de domar som utdöms. Den där läskige kidnapparen i USA som hållit några kvinnor fängslade i åratal,dömdes till 1000 års fängelse. Varför inte dra till med 10.000 på en gång?
***************
Medan vår "egen" lokale knivmördare nere på Myrorna,fick livstids fängelse och sedan utvisning. Får inte ihop det riktigt...
***************
Dags att kalla in Judge Judy...
******************
Har insett att jag blivit något av freak när det gäller TV. Min sonson Erik påpekade för mig att  "Du följer många TV-program,va?".Mitt direkta svar blev "Nää - det tycker jag väl inte?". Men sedan började vi räkna upp: 2 1/2 män; Träskjägarna; Sommar med Ernst; Halv åtta hos mig; Hawaii 5-0; NCIS; NCIS Los Angeles; Cops; Grimm; plus givetvis Premier League i fotboll; NHL-hockey och Hockey-Allsvenskan. Men mer än så hinner jag inte med...
*****************
Nu återstår bara 48 timmar till PREMIÄREN på söndag. Alltså is-premiären för VIK. Kl.17.00 sparkar jag igång intervjuerna med nyförvärven. Nervöst? Jaa - absolut,men det ska bli sjukt roligt.
******************
 

Då var det avklarat....

...och med "det" menar jag förstås den "riktiga" sommaren. Jodå,jag vet att det är en faslig massa dagar kvar till nyår,men i dag är det den första augusti. Det innebär att juni-juli är finito,slut,over and out. Och dom månaderna är ju sommarmånader? Nu har visserligen SMHI utlovat kanonväder i helgen,men dom är ju inte att lita helt på. Så har ni chansen i helgen att utnyttja ev. sol - gör det! Ordentligt!
********************
Själv laddar jag för fullt inför Is-showen på söndag eftermiddag. Börjar bli rejält nervös nu. Jag ska ju intervjua de nya spelarna och med tanke på att fyra av dom enbart pratar engelska,så sätter ju det en extra press på mig som intervjuare. Det ska bli roligt,lärorikt och spännande - men som sagt: nervigt...
*******************
Torsdag förmiddag tillbringades på Skerikes golfbana tillsammans med sonsonen Erik. Jag är vansinnigt o-intresserad av den här sporten,men Erik brinner verkligen. Och när han - försynt som vanligt - frågar om jag vill följa med honom ut,så är svaret givet : JA. Det är alltid en upplevelse. Dels att ta del av Eriks kunnande och förmanande (behövligt - jag klantar mig gång på gång...),men - tjaa,det är trots allt en liten natur/motionsupplevelse.
Inte Erik och inte jag,men vadå - golfspelare som golfspelare?
*******************
Tre ganska hårda träningsdagar i ryggen och jag hade redan bestämt mig för att vila i morgon fredag. Men ett telefonsamtal från sondottern ändrade på det. "Jag har bokat ett indoor-walking 07.30. Jag tänkte åka med dig när du åker dit". Tjahapp - bara att gå upp tidigt,dra igång kroppen och köra på. Det kostar på att försöka nå formen...
******************
...och så vill Erik att jag följer med ut på golfbanan på lördag förmiddag - igen. Herre gud - min kropp börjar skrika och funder vad fan jag håller på med.
*******************
I dag råkade jag slira in på ett avsnitt av "Seinfeld". Hittade en scen som fick mig att skratta så jag krampade och grät! Helt obetalbart men jag vet inte hur jag ska förmedla den? 
*******************
 

RSS 2.0