USA-resan 6.

Sista etappen på resan blev flyget från New Orleands till Houston till Las Vegas. Fyra fantastiska dagar i Vegas,bosatta på MGM Grand och med cirka 33 graders värme på dagarna. Pool-häng, casino, god mat och några öl här och där. Ströva upp och ner på Las Vegas Boulevard (=the Strip) och så avslutade vi med att "gifta om oss" i Graceland Wedding Chapel. Vigda av självaste Elvis P! En makalöst rolig historia, som framkallade massor med skratt! När vi så småningom satte oss på planet mot New York/Stockholm, var vi både trötta, glada och sprängfyllda med upplevelser. Sammantaget en succé-resa!

USA-resan 6.

Vaknade upp i ett regnigt (!!) New Orleans. Dock kortvarigt. Vi tog en promenad ner till Mississippi River. Hoppade på en skovelångare för ett par timmars kryssning på floden. Åt alligator-korv!!! På kvällen blev det kreolsk middag på "The famous gumbo spot". Åt gumbo och jamabalaya. Allt var riktigt gott.
*******************
Nästa dag var det nya äventyr. Blev upplockade av en buss, som tog oss c.a 30 minuter ut i träsklandet. Där hoppade vi ombord på en air-boat med guide, och åkte ut i träsken bland alligatorer, ormar och sköldpaddor. En fantastisk upplevelse. Fick t.o.m. hålla i en baby-gator!

USA-resan 5.

Efter Memphis fortsatte vi söderut och hamnade i lilla Vicksburg. Checkade in på ett hotell utanför stan och tog en taxi inåt för att käka middag. Värmen var dock bedövande och knockade oss nästan helt. Till slut fick vi bara hoppa in på första bästa restaurang för att kunna svalka oss och vi käkade och åkte tillbaka till hotellet. Där det blev en och annan öl vid pool-side. Nästa dag reste vi vidare en kort sträcka till Natchez, alldeles vid Mississippi River. Tog en lugn dag, slappade vid poolen och bara laddade batteriet. För att påföljande dag anträda sista delen av vår road-trip och slutligen hamna i New Orleans. En fantastisk stad med vad som måste vara världens grymmaste party-gata: Bourbon Street! Går inte att återge,måste upplevas!

USA-resan 4.

Inledde med at hämta ut vår hyrbil vid flygplatsen,en vit Dodge-van. Ut på the high-way med sikte mot Lynchburg och Jack Daniels whisky-destilleri. En resa på cirka 12 mil, som gick från the high-way och in på mindre och roligare vägar. Roligare eftersom man fick se och uppleva mer. Framme i Lynchburg och en kul titt-in på fabriken. Häftigt att ha varit där. Fortsatte genom Pulaski (där Ku-Klux-Klan bildades 1865!). Det var litet surrealistiskt att just där käka lunch på en Kina-restaurang! Vidare mot Memphis, dit vi anlände runt 18.00. Problem att hitta hotellet,men inget problem att få hjälp. Alla är kolossalt vänliga och villiga att hjälpa till och vi hamnade slutligen på Quality Inn på Elvis Presley Boulevard. Snacka om Elvis-influerat hotell!!! Dagen efter insåg vi att hotellet låg endast 200 meters promenad från Graceland, dit vi givetvis var tvungna att ta oss. En fantastisk upplevelse att se och gå igenom huset där Elvis faktiskt bodde vid sin död. Senare tog vi en taxi in till Memphis,där vi åt middag på B.B.King´s Blues club. Också ett legendariskt ställe, med otroligt god mat. Cajun Carbonara med kyckling var - oooh så gott.

USA-resan 3.

Ännu en dag i Nashville,fylld av upplevelser. Började med en promenad downtown, följt av ett besök på "Johnny Cash Museum". Stort - för mig som alltid har älskat mr.Cash. Det var en upplevelse. Käkade lunch och fortsatte till Bridgestone Arena, där vi såg NHL-matchen mellan Nashville Predators och Florida Panthers. Jädrar vilken mäktig anläggning! Det var en riktigt häftig upplevelse,även om jag sett många NHL-matche live tidigare. Men som sagt - stort! Och innan matchen startade man utanför arenan med öltält, rockband live och full fart. Avslutade dagen på en pub nära hotellet. Nästa dag skulle bli resdag...

USA-resan 2.

Om första dagen var litet slitsam,så blev dag 2 precis tvärtom. Efter hotellfrukost (modell enkel),knallade vi iväg mot downtown Nashville,längs Broadway. Där fanns musikbarer precis överallt och alla hade sitt eget live-band. Mitt i stan låg Bridgestone Arena,evenemangsarenan där man bl.a. spelare NHL-hockey och stadens stolthet,Predators,huserar. Vi upptäckte att det var match följande dag,så vi köpte givetvis biljetter. Fortsatte längs barerna och country-musiken. Nashville kallar sig själv "Music City" och det stämmer bra.
******************
Slås av hur otroligt trevliga och hjälpsamma alla människor är! Det är ren glädje överallt.

USA-resan 1.

Ska försöka sammanfatta vår USA-resa. Det funkade "så där" att försöka skriva under vistelsen. Gav upp till slut. Nåja. Själva avresan blev aningen kaosbetonad. Checkade in på Arlanda kl.06.00 för att resa Sthlm - NY och sedan direkt vidare till Nashville. Vid incheckningen fick vi veta att flighten NY - Nashville var inställd! "Ni får övernatta i NY och flyga till Chicago i morgon för vidare bef. Nashville" blev beskedet! Eeeh, vaa? Jag lyckades få kontakt med RESIA i Västerås när de öppnade kl.08.00, strax innan take-off,och förklarade läget. Fick rådet att flyga till NY, så skulle de jobba intensivt under tiden för att lösa det hela.
*************
Vid ankomsten till NY fick jag ett SMS från Jenny på Resia (vilken tjej),som berättade att hon bokat oss på en flight från NY (men på LaGuardia-flygplatsen på andra sidan NY)till Chicago och vidare till Nashville samma kväll! Great! Men - nu väntade passkontrollen. Det tog drygt en timme! Sedan taxikön. Drygt en halvtimme. Taxi genom hela NY i rusningstrafik. Drygt en timme till.
**************************
Framme slutligen på LaGuardia 16.20. Planet mot Chicago lyfte 17.00 och - jodå,vi hann med! Hann t.o.m. ta en hamburgare och ett par öl på O´Hare Airport innan avgång. Framme lyckligtvis i Nashville 22.30.
**************************
Nästa morgon fick vi höra att O´Hare stängdes igen och var stängt hela fredagen p.g.a. sabotage. Man misstänkte terrorister... Så tack Jenny för att du räddade oss - annars hade vi landat i Nashville LÖRDAG e.m.! Och i stort sett missat hela den delen av resan.
*******************

RSS 2.0