Dom kom och dom gick...

Så här i början av juli,med en knapp månad kvar tll ispremiären,och under studerande av VIK:s "kom-och-gick"-lista inför kommande säsong,så har man givetvis funderingar. Tankar,åsikter,tyckande. Mycket givetvis baserat på ens egna känslor och hjärta för föreningen. Här följer en del av mina tankar och åsikter. Vill poängtera att det är mina alldeles egna funderingar och åsikter. Trots att jag är djupt involverad i VIK:s organisation,så måste även jag få delge hur min hjärna/hjärta slår och dunkar.
*********
För VIK:s del innebär den gångna våren att av de spelare som representerade klubben under fjolårssäsongen,så har 24 "försvunnit" av olika anledningar. De allra flesta - för att inte säga alla - har dragit iväg till följd av att man inte känner ett dugg för "sin" klubb. Några har ansett det kolossalt viktigt att snabbt,snabbt fortsätta sina resp. karriärer i högre serier,för att fortsätta utvecklas. Några har drabbats av panik vid tanken på att tvingas till ett civilt jobb vid sidan av hockeyn. Det funkar naturligtvis inte med heltidsproffs i div.1. Som en parentes kan jag då inflika att inom något/några få år,så blir den tanken omöjlig även i Hockeyallsvenskan. Take my words for it...
**********
Jag säger nu först som sist - nää,jag är INTE bitter. Bara jävligt besviken på att ord som moral,plikt,tacksamhet och ansvar inte gäller nu för tiden. Och jag vet - jag är "Old School". De nämnda orden är ledord i mitt liv och gäller i alla lägen. Jag är dum nog och blåögd nog att inbilla mig att det fortfarande finns vikt och tyngd i de orden. Det gäller dock inte hockeyspelare. Och som någon uttryckte det - de flesta av VIK-spelarna ur fjolårets trupp vill jag inte se i laget i framtiden. Hårda ord? Ja - absolut. Men jag och många med mig kände som att spelarna pissade på oss i fol. Det var ett fåtal som bjöd upp och anammade mina ovannämnda ledord. Ett fåtal. Ett antal har också tagit ansvaret att stanna kvar i den klubb som man nyss var med och spelade ner ur Hockeyallsvenskan. Man tar ställning och visar att man tänker hjälpa till att föra VIK-skutan frmåt/uppåt igen. Jag bugar djupt för er killa och känner stor ödmjukhet. Men andra? Dom kan dra! Jag har respekt för Henrik Lundbergs beslut att gå, Han håller hög SHL-klass och ska inte spela i Hockey-ettan. Stort lycka till. Jag har respekt för Stefan Gråhns,var sociala situation och liv gör det nästan omöjligt att spela kvar i VIK och Västerås. Stor respekt och även där - lycka till. Jonte Berg har gjort massor för klubben och hans beslut att "varva ner" i moderklubben har jag också full förståelse för. All respekt även till Jonte. Skulle nu Fredrik Johansson välja att spela vidare i ett annat land,så blir jag ledsen men unnar honom samtidigt allt gott. En fantastisk spelare,en fin människa - en som gjort sååå mycket för klubben. Men snälla - stanna kvar! 
******************
Så har vi då J20/J18-spelare vars agenter och föräldrar vädrar "big money". Sorgligt men så är väl uppenbarligen hockeyvärlden i dag. Att spela i VIK:s J20 och utvecklas vidare i den miljön samtidigt som i klubbens senior-lag,är inte tillräckligt. Så - jag väljer att inte fortsätta ventilera mitt tyckandet  i det avseendet. Det är vad det är.
******************
Som sagt - bitter? Njaa - mera ledsen faktiskt. Men nu lägger jag det gamla bakom mig och satsar vidare i den klubb där jag har mitt hjärta sedan 59 år tillbaka! Gammal fossil? OK då. Sur-gubbe? Njaaej,det epitetet vill jag inte ha. Starkt kritisk? DET är jag alltid,men rejält analytisk. Jag tycker själv att jag vet vad jag snackar om,så jag kommer att fortsätta kritisera! Men samtidigt alltid rosa!
 

RSS 2.0