Hmmm - solen gick visst upp ändå?

Det var lätt att tro att världens undergång inträffat, då VIK förlorade i Karlskrona med 0-2. Men icke då - upptäckte faktiskt att solen ädnå gick upp söndag morgon! Visst är det väl en märklig värd vi lever i...
******************
Ishockeyn är ju i mångt och mycket en ren återspegling av våra liv. Det är upp ibland - och neråt ibland. Glädje och stor lycka ibland - tårar och förtvivlan ibland. Det är uppenbarligen så som livet SKA vara,eller? Men ko ihåg - ta vara på de glada stunderna. Arkivera dom noga och damma av dom så ofta du kan!
 
*******************************
Till de glada stunderna hör - i alla fall i min lilla värld - att titta på filmer. Jag älskar filmer! Och ibland bjuds man på oväntade glädjeeffekter i just filmerna. Till exempel har jag börjat snöa in på texterna,alltså de översatta texterna som rullar under filmens gång. Är man hyfsad på engelska,så märker man ibland vilka jättemissar översättarna gr sig skyldiga till. Och ibland blir det bara SÅÅÅ fel. Nu senast såg jag "Die hard" med Bruce Willis. Som filmens "hero",har ju den gode Bruce ett specialuttryck som han tar till när han "fimpar" någon otäck skurk. Han drar till med "yippee-kai-yay motherfucker". Det låter ju ganska tufft och coolt. Men den svenska direktöversättningen såg inte alls lika tuff och cool ut. Där valde man: "Tjosan - din jävel!".  Alltså - sug på den! Tänk er Bruce Willis klämma ur sig den raden i ljud! Va? "Tjosan din jävel" - där tog litet av stämningen slut på nå´t vis...
******************************
Söndag i dag och september månads näst sista dag. Det återstår tre futtiga månader till nyårsafton! Häpnadsväckande! Vart har nio månader av 2013 tagit vägen? Någon som sett dom?
******************************
Blir både ledsen och förbannad när lill-syrran ringer och gråter,och berättar att någon jävla pundare gjort inbrott i hennes lägenhet - MEDAN HON SOV - och stal hennes väska med plånbok,bilnycklar och lägenhetsnyckel! Ska det vara så förbannat svårt att låta bli andra människors ägodelar? Nu blev hon ju inte enbart av med sådana värdsliga prylar,utan hela hennes trygghet slås i tusen bitar samtidigt. Just som hon flyttat in i ny lägenhet,etablerat sig och börjat trivas med tillvaron. Men stå på dig syrran - ge aldrig upp! Du är alldeles för bra för att behöva vika ner dig för personer som inte har något existensberättigande över huvud taget. Du är min lillasyster och jag älskar dig,bland annat för att du är en av de starkaste och mest positiva människor jag känner!
*****************************
Avslutar med ännu en "Var Glad" - trots allt. Det finns silverkanter på varje svart moln.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0