"Hello out there - we´re on the air,it´s hockey-night to-night"...

Ja,kanske inte just i kväll,men på torsdag så drar det igång. Hockeyn förståss. Och på fredag sparkar VIK igång sin säsong "på riktigt",med sin seriepremiär utanför Sundsvall - i Timrå närmare bestämt. Och som sagt - det kan inte hjälpas,det kommer att bli en hel del hockey här också. Nu och framöver. Eftersom (det vet ni redan) hockeyn innehar en betydande del av mitt liv. 
****************
Så här ser de ju inte ut i dag,men jag - som är en obotlig nostalgiker - bara måste plocka fram den här allra första lagbilden på VIK. Den är från januari 1940 och laget har just slagit VSK i DM-finalen. 
********************
Nu stundar en hockeyallsvenska som är kanske mer oviss än någonsin. Konkurrenterna muttrar och kritiserar VIK:s satsning och man anar en hel del avundsjuka där....
*******************
Och det är klart - att det inte är klart,menar jag. Vem vet hur det kommer att gå? Efter en försäsong som resultatmässigt har varit - tjaa,blek, så visst finns det frågetecken. VIK kommer till seriepremiär med sex transatlanter i laget (dock inte värst i Allsvenskan,SSK har sju utländska spelare) och huruvida den satsningen är rätt eller fel kommer vi att bli varse. 
******************
Tommy Salo gick ju enligt VLT ut och dissade VIK: satsning på utländska spelare,men då ska vi ha i åtanke att den här satsningen på importer,har varit snarare regel än undantag i bl.a. Elitserien de senaste åren. För att ta ett par exempel,så hade Frölunda i fjol sju utländska spelare, Färjestad hade 10, Luleå hade 11 och Växjö 13! Jag hörde aldrig någon  kritik mot det?
****************
Måste i nostalgins namn plocka in den här bilden från 1910-talet. Fr.v. Newsy Lalonde,Frank Patrick och t.h. hockeyvärldens förste super-star: Fred "Cyclone" Taylor. Taylor gjorde en gång ett mål,åkande baklänges genom motståndarlagets försvar,med pucken under kontroll. 
******************
Frank Patrick och hans brorsa Lester ligger bakom i stort sett allt vad regler heter inom dagens hockey. Duon uppfann i princip allt som ligger till grund för den hockey vi följer.
******************
Som sagt - i dag blev det "bara" hockey,men jag tror ni ursäktar. Avslutar med att citera VIK:s amerikan Tony Romano,som apropå Barack Obamas besök i Sverige skrev att: "Hope Barack Obama did not leave Sweden without having a fika and a snus". Vår svenska kultur sätter tidiga avtryck...
*****************
 
Och hoppas och ser fram emot en sådan här bild i början av april! Från VIK:s omklädningsrum!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0