Back on track

Efter fem intensiva - men ack så härliga - dagar i Helsingborg,så är man nu åter hemma på Bäckby igen. Och det är som vanligt,d.v.s. det är sååå roligt och trevligt att åka bort och byta miljö några dagar,men sååå skönt att komma hem igen!
******************
Vi har som tradition - sedan många år tillbaka - att åka till Helsingborg en gång om året. Och eftersom man med åren blivit litet bekävm och gärna lyxar till det när tillfälle ges,så bor vi numera alltid på Hotel Marina Plaza. Ett sanslös trevligt hotell,beläget precis på kajkanten. Med färjeterminalen i princip i samma hus. Man bara går ut 25 meter och sedan - vips,är man i terminalen. Färjan över till Helsingör tar 20 minuter och sedan händer det märkliga. Efter de här korta minuterna så är man plötsligt på kontinenten. Det är en helt annan värld som ligger så nära det svenska fastlandet. Helsingör är en grymt gullig liten stad. Genomkorsad av gågator och med ett härligt torg i mitten. Där man kan slå sig ner och ta en öl och en röd-pölse och titta på folk.
Givetvis passar man på att inhandla litet vin till mänskliga priser oxå... Och så den obligatoriska glassen på Brogaede. Ett par kulor,grädde,sylt och toppat med en cocosboll!
Den är gången passade vi på att "förnya" oss litet. Vi tog som sagt färjan till Helsingör och sedan tåget till Köpenhamn. En liten lagom tripp på 45 minuter. Där knallade vi runt på Ströget och fortsatte ner till härliga Nyhavn,där vi satt och zoftade litet med en kall öl. Härligt värre. Och jag slutar aldrig att roas av alla japaner,som leds av en guide med någon stor symbol i handen,för att alla de här småväxta personerna ska kunna hänga med! Roooligt!
Köpenhamn är en riktigt mysig och trevlig "gå-stad",där man kan få vara med om allehanda roliga och udda nöjen. Förutom att ta en eller annan öl eller käka något gott. De här "nöjet" testade vi dock inte...
 
Några riktigt sköna dagar var det i alla fall. Helsingborg - Helsingör - Köpenhamn. Att rekommendera!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0